ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЦіна електрики на РДВ після падіння підвищилася на 18,6%

Ціна електрики на РДВ після падіння підвищилася на 18,6%

Ціна електроенергії на ринку "на добу вперед" (РДВ) після стрімкого падіння, що почалося з 2 липня, на 5 липня підвищилася на 18,6% - до 505,68 грн / МВт-год в порівнянні з даними на день раніше
Ціна електроенергії на ринку "на добу наперед" (РДН) після стрімкого падіння, що почалося з 2 липня, на 5 липня підвищилася на 18,6% - до 505,68 грн / МВт-год в порівнянні з даними на день раніше, свідчать дані на сайті ДП "Оператор ринку" за результатами торгів в неділю, про це повідомила пресслужба ДП "Оператор ринку".
 
Згідно з даними ДП "Оператор Ринку", обсяг РДН виріс до 51,7 тис. МВт-год, що на 15% вище за показник на 4 липня - 44,9 тис. МВт-год.
 
За три дні липня, з 2 по 4 липня, ціна електроенергії на РДН знизилася майже в 3,5 рази в порівнянні з ціною на 1 липня - з 1450,65 грн / МВт-год до історичного мінімуму в 2021 році в 426,06 грн / МВт-год на 4 липня.
 
При цьому обсяг РДН знизився до 44,9 тис. МВт-год з 81,58 тис. МВт-год на 1 липня. У порівнянні з 3 липня він виріс на 2 тис. МВт-год.
 
НКРЕКП, у відповідь на різке зниження ціни на РСН в перші дні липня, рекомендувала учасникам ринку не орієнтуватися на ринок РДВ як индикатив ціни в двосторонніх договорах, а використовувати фіксовану ціну, за якою продається і купується ресурс.
 
Падіння ціни регулятор пояснив виведенням попиту з РДН на ринок двосторонніх договорів (РДД) окремими учасниками ринку.

Необхідний надійний постачальник електричної енергії працює по всій території України? Дізнатися детальніше про компанію ТОВ «МЕГАТРЕЙДІНГ», можна скориставшись сайтом https://megatrading.com.ua. Надання якісного обслуговування і оптимальних рішень.

 
Коментарі (0)