ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЦіна на газ продовжить знижуватися у лютому і суттєво впаде влітку

Ціна на газ продовжить знижуватися у лютому і суттєво впаде влітку

Ціна на газ продовжить знижуватися у лютому і суттєво впаде влітку. Це порадує споживачів, однак може негативно вплинути на власний видобуток газу
Ціна на газ продовжить знижуватися у лютому і суттєво впаде влітку. Це порадує споживачів, однак може негативно вплинути на власний видобуток газу. 
 
Про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю "РБК-Україна".
 
"Не хочу зараз розкривати ціну на імпорті, ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни... За середньозваженою річною ціною, яка, судячи з усього, буде десь 150 доларів за тисячу кубометрів, старе родовище, в якому буряться свердловини за значну суму грошей, наприклад, 10 мільйонів доларів, просто себе не окупить. І ми готові показати це на цифрах. Тому що така свердловина просто прискорює відбір газу зі старого об'єкта. Потрібні нові об'єкти", - вважає Коболєв.
 
За словами Коболєва, зараз НАК уже отримав два листи від приватних виробників, які співпрацюють з "Нафтогазом" у спільних проектах, про бажання припинити видобуток.
 
"З такою ціною на газ себе можуть окупати нові об'єкти. У нас зараз є в процесі кілька нових об'єктів. Якщо вони дадуть тиск і об'єм, який ми очікуємо, – так, там можна нарощувати", - додав Коболєв.
 

Як повідомлялося, уряд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ населенню за цінами, що прив'язані до нідерландського хабу ТТF. 

 
Коментарі (0)