ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЦіна на газ в Європі досягла позначки в 800 доларів за тис кубометрів

Ціна на газ в Європі досягла позначки в 800 доларів за тис кубометрів

Ціна найближчого (жовтневого) ф'ючерсу на спотовий індекс TTF на газ на біржі ICE Futures у вівторок вранці досягла 65,5 євро за кВт.год, або $ 800,2 за тисячу кубометрів
Ціна найближчого (жовтневого) ф'ючерсу на спотовий індекс TTF на газ на біржі ICE Futures у вівторок вранці досягла 65,5 євро за кВт.год, або $ 800,2 за тисячу кубометрів, свідчать дані біржі.
 
У понеділок, 13 вересня, ціни на газ в Європі зросли на 6% і досягли 755 доларів за тисячу кубометрів, такі дані торгової сесії на лондонській біржі ICE.
 
Вчора за пів дня вартість жовтневого ф'ючерса на спотовий індекс TTF на газ на біржі ICE Futures досягла 62 євро за кВт.год, або 755 доларів за тисячу кубометрів.
 
На минулому тижні ринок закінчив з ціною на газ на рівні 710 доларів за тисячу кубометрів, що було тижневим максимумом.
 
Ціни на газ в Європі ростуть з початку року, збільшившись приблизно у чотири рази. Причина - низький рівень запасів пального. На цей час європейські сховища заповнені на 70,5%, що майже на 16% нижче середнього рівня за останні п'ять років.
 
Нагадаємо, Росія заявила про завершення будівництва "Північний потік-2". Повідомлення про це розміщене в Telegram-каналі Газпрому з посиланням на Олексія Міллєра.
 

"На ранковій оперативній нараді в ПАТ "Газпром" голова правління Алєксєй Міллєр повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 будівництво газопроводу "Північний потік-2" повністю завершено", - йдеться в повідомленні. 

 
Коментарі (0)