ГоловнаНовини ЖКГТранспортЦіни на проїзд на Франківщині можуть збільшити на 50%

Ціни на проїзд на Франківщині можуть збільшити на 50%

При цьому в березневому плані розвитку КП про це не було згадок

 

Івано-Франківське комунальне підприємство Електроавтотранс розглядає можливе збільшення тарифу на проїзд у своєму транспорті до 16,54 гривень, згідно з планом розвитку на 2024 рік, який було затверджено міським виконавчим комітетом у березні.

Наразі фактичний тариф становить 8 гривень, проте він менший за затверджений через діючі знижки на картку "Галка" та студентську картку "Галка", а також безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інших категорій, що компенсується з міського бюджету.

Влада міста розглядає можливість підвищення тарифів на 50%, як повідомив міський голова Руслан Марцінків 9 травня.

Проте депутат міської ради Олексій Петечел зазначив, що у березневому плані розвитку КП "ЕАТ" не було згадок про наміри збільшувати тарифи.

За його словами, у КП "Електроавтотранс" немає інформації про плани міської влади змінити тарифи, і у затвердженому плані розвитку на 2024 рік про це нічого не сказано.

КП планує зберегти обсяги надання послуг на рівні 2023 року, а чистий прибуток від реалізації також залишиться без змін. В оцінці ризиків також немає інформації про можливо нерентабельні або економічно необґрунтовані тарифи.

 

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)