ГоловнаВибір редакціїЖитлоЦіни на житло тягнуться вгору

Ціни на житло тягнуться вгору

Ціни на житло в Україні стрімко зростають. Експерти відзначають, що вирішальним фактом такої тенденції є, безпосередньо, попит.

Ціни на житло в Україні останнім часом зросли на 15 %. Про це заявив голова Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе, пише Golos.Uа.

«Ціни на житло після кризи в останні півтора року дають певне зростання. Це - 15-16%», - зазначив експерт. 

Він додав, що це також позначилося на вартості оренди квартир, зокрема, в столиці.
 
«З 2008 по 2011 роки дуже мало було побудовано житла, нових квартир не додалося, а багато людей з усієї України з'їжджаються до столиці. Попит визначає ціну, тому ціни на орендоване житло в столиці піднялися», - наголосив голова Конфедерації будівельників України.
 
При цьому він заявив, що з нового року на ринку нерухомості, як правило, спостерігається затишшя, а от з середини лютого активність повертається. У свою чергу, за словами експерта, перед новорічними святями активність на ринку нерухомості зростає на 30%.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна посіла 10-е місце в світі за зростанням цін на житло, за останній рік його вартість у країні зросла на 10,9%. Такі дані оприлюднила компанія Knight Frank в своєму рейтингу зростання цін на житло в різних країнах світу Global House Price Index.
 
Проте, як раніше зазначали експерти, житло від 300 дол. в 500-600 дол. вважається найбільш ліквідним, цікавим і таким, що найбільше здається в оренду на території України, адже лише незначна частина населення може дозволити собі покупку власного житла.
 
Коментарі (0)