ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЦіни виробників промислової продукції з початку року зросли на 2,8%

Ціни виробників промислової продукції з початку року зросли на 2,8%

Ціни виробників промислової продукції в лютому 2017р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 3,1%, з початку року – на 2,8%.
Ціни виробників промислової продукції в лютому 2017р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 3,1%, з початку року – на 2,8%, такі дані наводить Держстатистики.
 
За даними відомства, у добувній промисловості і розробленні кар’єрів у лютому ціни підвищилися на 2,3%.
 
Ціни на добування металевих руд збільшилися на 5,7%, каменю, піску та глини – на 2,3%, природного газу – на 0,1%. Разом з тим у добуванні кам’яного вугілля ціни знизилися на 1,2%.
 
Натомість, у переробній промисловості продукція подорожчала на 3,7%.
Зокрема, у металургійному виробництві ціни зросли на 7,4%, у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 7,2%, коксу та продуктів нафтоперероблення – на 5,8%.
 
Виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції подорожчало на 4,7%, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів – на 4,4%, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 1,9%.
 
У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів відбулося підвищення цін на 2,0%. При цьому у виробництві м’яса та м’ясних продуктів подорожчання становило 5,0%, цукру – 3,9%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – 3,1%, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості – 2,7%, олії та тваринних жирів – 2,0%, молочних продуктів – 1,5%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, за даними відомства, відбулося зростання цін на 1,8%, причому електроенергія подорожчала на 2,0%, теплоенергія подешевшала на 0,3%. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Березня 2017 p. 00:34
Загалом на продукти харчування ціни в середньому зросли на 30-40 процентів після урядових повідомлень про подвійне знецінення гривні (підвищення мінімальної зарплати у 2 рази). Це поки що...