ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЦього річ "Закарпатгаз" спрямує понад 3 млн грн. на встановлення лічильників

Цього річ "Закарпатгаз" спрямує понад 3 млн грн. на встановлення лічильників

До кінця поточного року компанія планує оснастити такими приладами близько 1,7 тис. побутових споживачів.

 

До кінця поточного року компанія планує оснастити такими приладами близько 1,7 тис. побутових споживачів.

На реалізацію заходів із 100% забезпечення індивідуальними приладами обліку компанія "Закарпатгаз" цього року спрямує понад 3 млн гривень.

 Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії "Закарпатгаз", передає "РБК-Україна".

Відповідно до вимог закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" із 1 січня 2018 року усі споживачі природного газу Закарпатської області повинні бути забезпечені приладами обліку. Щоб виконати вимоги закону в термін та забезпечити до кінця поточного року повний облік природного газу ПАТ "Закарпатгаз" продовжує оснащення осель закарпатців індивідуальними приладами обліку. Відповідні кошти на це передбачені інвестиційною програмою газорозподільного підприємства, зазначили у прес-службі.

З початку року компанія вже встановила понад 1,4 тис. індивідуальних приладів обліку газу. Загалом же, до кінця 2017 року такими приладами мають бути оснащені 1,7 тис. побутових споживачів області.

"Встановлення лічильників передусім вигідне самим споживачам. Адже з наступного року, відповідно до вимог законодавства, споживати природний газ матимуть можливість лише ті клієнти, оселі яких будуть оснащені газомірами. Наголошуємо, для тих споживачів, які досі споживали газ без лічильника, його встановлення абсолютно безкоштовне", - прокоментувала в. о. директора комерційного ПАТ "Закарпатгаз" Олена Чечоткіна.

Як повідомлялося, у липні, Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

Документ передбачає обов'язкове оснащення лічильниками всіх будівель, приєднаних до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання до 1 жовтня 2018 року (для житлових будинків) або до 1 жовтня 2017 року (для нежитлових будівель).

Нагадаємо, Верховна Рада 22 червня 2017 року схвалила обов'язкове встановлення лічильників води і тепла.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступало проти ухвалення закону про обов'язкове встановлення лічильників води і тепла, тому що ухвалення закону буде суперечити принципам стандартизації та метрології.

В липні 2016 року в Державному агентстві з питань енергоефективності заявили, що введення 100% обліку споживання тепла і води населенням дозволить скоротити використання теплової енергії на 15-20%.

 

 
Коментарі (0)