ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЦьогоріч на Дніпропетровщині втілили близько 200 інфраструктурних проектів

Цьогоріч на Дніпропетровщині втілили близько 200 інфраструктурних проектів

Цьогоріч на Дніпропетровщині капітально відремонтували понад 160 комунальних доріг. Загалом на розвиток області витратили 1.5 млрд грн.

Цьогоріч на Дніпропетровщині капітально відремонтували понад 160 комунальних доріг. Загалом на розвиток області витратили 1.5 млрд грн. 

2017-й став для Дніпропетровщини роком масштабного будівництва. У регіоні звели та реконструювали близько 200 соціальних об’єктів – садочків, шкіл, лікарень, доріг.

Про це йдеться в повідомленні Урядового порталу з посиланням на річний звіт Дніпропетровської ОДА.

«2017-й став для Дніпропетровщини роком масштабних соціальних проектів. В області капітально відремонтували понад 160 доріг, реконструювали 13 дитсадків, будівництво ще 4 - розпочали «з нуля», оновили більше 10 медзакладів, реалізували понад 20 екопроектів, облаштували близько 30 альтернативних котельних. Загалом на розвиток області витратили 1.5 млрд грн. Це стало можливим завдяки децентралізації – реформі, ініційованій Президентом України Петром Порошенком», - розповівголова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Цьогоріч на Дніпропетровщині капітально відремонтували понад 160 комунальних доріг, які до цього не бачили нового асфальту десятиліттями. Вперше за роки незалежності України оновлювали й автомагістралі державного значення. Капітально ремонтували Решетилівську, Запорізьку, Донецьку та Криворізьку траси.

У садочках області створили 1,5 тисячі додаткових місць. 13 дитячих закладів капітально відремонтували. У Дніпрі відкрили садочок, збудований  за сучасними технологіями «з нуля». Заклали 4 нові дитсадки у Підгородному, Обухівці, Іларіоновому, Кам’янському. Кожен – на 115 малюків.

По всій Дніпропетровщині відремонтували понад 20 шкіл. Зокрема, оновили Петриківську школу, у якій відкрили першу в Україні ресурсну кімнату для розвитку особливих дітей. Тепер в області вже 17 таких спеціалізованих класів. А ще – понад півсотні медіатек. Це сучасні бібліотеки, в яких можна спілкуватися та навчатися. Вони зручні для дітей з особливими потребами.

Модернізація торкнулася й лікарень області. Цьогоріч вони отримали близько півсотні одиниць медобладнання – ангіографи, томографи, апарати штучної вентиляції легенів. Відремонтували понад 10медзакладів. Зокрема, реконструювали педіатрію лікарні ім. Руднєва – тепер там сучасний інтер’єр, який нагадує дитячий садочок, та новітнє обладнання. А ще - перший в Україні реабілітаційний центр новонароджених.

Близько 30 котелень в дитсадках, школах та медзакладах перевели на альтернативне паливо. Такі котельні звели й у дніпровських лікарнях №4 та №9. Вони входять до трійки найпотужніших в Україні.

 У 2017 році  на Дніпропетровщині втілили рекордну кількість екологічних ініціатив. Реалізували понад 20 проектів у 8 районах області – розчищу вали та зариблювали річки, ліквідовували підтоплення. Ці ініціативи покращили життя понад 100  тисяч мешканців регіону.

Реалізували близько 30 проектів для бійців АТО та їхніх родин. Освітні курси, реабілітація та оздоровлення – все спрямовано на адаптацію військових у мирному житті. Цьогоріч талановиті бійці виступили на другому всеукраїнському фесті «Пісні, народжені в АТО» та записали диск з власними композиціями. У Музеї АТО відкрили внутрішню експозицію, а біля Дніпропетровської ОДА звели Алею пам’яті, присвячену загиблим захисникам.

Особлива увага – проектам для молоді. Близько 2 тисяч старшокласників стали учасниками Клубу молодого лідера та зустрілися з відомими та успішними людьми. Ще близько 6 тисяч школярів відвідали патріотичні екскурсії «Шляхами героїв».

«Дніпропетровщина однією з перших в країні прийняла бюджет-2018. Вже знаємо: будувати та реконструювати будемо ще більше. Цифри говорять самі за себе: на розвиток регіону передбачили в 1,5 раза більше коштів, ніж цьогоріч – 2.2 млрд грн», - додав Валентин Резніченко.

 

 
Коментарі (0)