ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДАБІ офіційно ліквідовано - Кабмін

ДАБІ офіційно ліквідовано - Кабмін

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про старт роботи Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ). Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) офіційно припиняє виконувати свої повноваження
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про старт роботи Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ). Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) офіційно припиняє виконувати свої повноваження, 100% співробітників органу буде звільнено.
 
Про це розповіла пресслужба Кабміну, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
Реформа містобудівної галузі базується на трьох основних принципах — децентралізації, цифровізації та відповідальності. Щодо адміністративної та кримінальної відповідальності — відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.
 
«У рамках реформи розширено повноваження органів місцевого самоврядування в питанні контролю над процесом будівництва. Плюс – буде запроваджено адміністративну та кримінальну відповідальність – зокрема, й фізичних осіб – за правопорушення в цій сфері. Над цим процесом наразі активно працюємо. Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано законопроект, який передбачає посилення відповідальності за порушення будівельних норм», – говориться у повідомлені.
 
Відбір кандидатів на посади в ДІАМ був здійснений разом з НАБУ та НАЗК. Кожного претендента перевірили на доброчесність та толерантність до корупції. У майбутньому також буде впроваджено механізми для належного контролю за прозорістю роботи впродовж усього часу їх роботи та боротьби з корупцією в галузі загалом.
 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд затвердив формат електронних документів містобудівної документації. 

 
Коментарі (0)