ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДані щодо транзиту газу перейшли у вільний доступ

Дані щодо транзиту газу перейшли у вільний доступ

«Укртрансгаз» почав оприлюднення оперативних даних про транзит газу через територію України. Це дозволить поліпшити якість взаємодії компанії з іноземними та вітчизняними партнерами.

Україна буде в щоденному порядку інформувати закордонних партнерів про обсяги транспортування російського газу через ГТС. Про це йдеться в повідомленні ПАТ «Укртрансгаз», яке контролює роботу національної «труби».

«Надання такої інформації є черговим кроком з виконання вимог іншого і третього енергопакетів, впровадження стандартизованих європейських процедур роботи операторів ГТС, що дозволить поліпшити якість взаємодії ПАТ «Укртрансгаз» з зарубіжними та вітчизняними партнерами», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, додається, що оприлюднення газового балансу формується опісля закриття «газової доби», яка включає 24-годинний інтервал і фіксується в 9:00 за київським часом.

Нагадаємо, транзитні потоки природного газу через територію України здійснюються в країни Західної Європи через ГВС «Ужгород» (у напрямку Словаччини), ГВС «Орлівка» (в Румунію), ГВС «Берегово» (в Угорщину), ГВС «Дроздовичі» (у Польщі), ГВС «Теково» (в Румунію). Також через Україну здійснюється транзит газу в Молдову.

ПАТ «Укртрансгаз», 100% якого належить НАК «Нафтогаз України», що експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни. Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.

 
Коментарі (0)