ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДанилюк підтримує створення консорціуму з управління ГТС

Данилюк підтримує створення консорціуму з управління ГТС

Створення газотранспортного консорціуму в інтересах України дозволить деполітизувати питання транзиту газу

Створення газотранспортного консорціуму в інтересах України дозволить деполітизувати питання транзиту газу, заявляє радник президента України Олександр Данилюк.

"За консорціуму. Природно, це питання піднімалося. Природно, консорціум - в інтересах України. Чому? Тому що газотранспортну систему необхідно модернізувати. І це вимагає дуже великих фінансових ресурсів і краще, щоб ці ресурси вкладали наші партнери", - сказав він в ефірі телеканалу Newsone в середу.

"Нам транспортування потрібно максимально деполітизувати. І консорціум - це і є можливість цього досягти. Тому ми підтримуємо консорціум", - додав Данилюк.

Як відомо, українсько-російський контракт про транзит газу в Європу закінчується в кінці 2019 року. Чергові тристоронні переговори по це темі планувалися на травень. Однак, схоже, зустріч не відбудеться. В "Нафтогазі" заявляють: російська сторона відмовилася від переговорів в травні, червень - під питанням. У самому Кремлі запевняють, що до зустрічі готові, а її дата "залежить від рішення української сторони". Єврокомісія тим часом квапить обидві сторони і вже шукає місце для проведення переговорів.

 

 
Коментарі (0)