ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДанія хоче відновити роботу з добудови "Північного потоку 2"

Данія хоче відновити роботу з добудови "Північного потоку 2"

Датське енергетичне агентство отримало графік добудови трубопроводу "Північний потік - 2" в своїй винятковій економічній зоні країни. Робота буде відновлена ​​15 січня.
Датське енергетичне агентство отримало графік добудови трубопроводу "Північний потік - 2" в своїй винятковій економічній зоні країни. Робота буде відновлена ​​15 січня. У грудні цю ж дату початку робіт називало агентство з мореплавання.
 
Про це повідомило Датське енергетичне агентство.
 
Напередодні російське судно-трубоукладач "Академік Черський" прибуло в економічну зону Данії.
 
Одночасно уряд федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія на екстреному засіданні 6 січня вирішило створити фонд для добудови "Північного потоку - 2". На території цього регіону розміщується берегова інфраструктура газопроводу. Фонд буде зареєстрований вже в найближчі дні і займеться закупівлею обладнання та будматеріалів.
 
Фонд буде посередником між компаніями і оператором будівництва газопроводу. Тобто підрядники будуть мати контракти з цим фондом- "прокладкою", що має допомогти їм уникнути санкцій з боку США. За словами прем'єр-міністра Мекленбурга - Передньої Померанії Мануели Швезіг необхідність в цьому прийому відпаде, якщо США скасують санкції проти фірм, що беруть участь в будівництві газопроводу.
 
Віце-прем'єр РФ Олександр Новак 4 січня заявив, що будівництво "Північного потоку - 2" буде завершено. "Проекту активно допомагають європейські партнери", - сказав він.
 

В кінці грудня були закінчені роботи по прокладці трубопроводу в водах Німеччини. Тепер залишилося завершити 157-кілометровий відрізок в водах Данії. 

 
Коментарі (0)