ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГД.Арахамія:"У держави немає бази даних домогосподарств України"

Д.Арахамія:"У держави немає бази даних домогосподарств України"

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що на сьогодні влада працює над розв'язанням питання з багатомільярдним боргом населення в сфері житлово-комунального господарства.
Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що на сьогодні влада працює над вирішенням питання з багатомільярдним боргом населення в сфері житлово-комунального господарства. За його словами, про повне списання боргів не йдеться, тому що це несправедливо по відношенню до тих, хто регулярно роками оплачував комуналку.
 
Про це Давид Арахамія розповів в ефірі програми "Хард з Влащенко".
 
"Тут питання дуже багатогранний. Ми сьогодні про справедливість. Ви вчасно платите? Ви не буде прикро, що ви 10 років чесно платили, а хтось - ні і йому все списали? Ви будете вважати це справедливим? А якщо 10 років не платить прокурор, у якого була зарплата 15000 гривень? Дуже часто саме такі і не платять, чомусь", - зазначив глава фракції" Слуги народу ".
 
За даними Держстату, борг за ЖКП складає більше 81 мільярда гривень. Однак Арахамія пояснив, що цифри фактично різняться і йому встановити точну суму поки не вдалося.
 
"Там ці цифри настільки різняться, в десятки мільярдів. Для того щоб прийняти рішення, завжди потрібно розібратися: хто це? Скільки цього років і де ці люди зараз? Це не при нас було згенеровано, це 30-річна історія. У рамках аудиту країни потрібно робити верифікацію. Це досить складна річ, тому що у держави просто немає бази даних домогосподарств України - скільки там людей, скільки вони споживають електрики, газу і так далі", - розповів Давид Арахамія.
 
На уточнююче запитання, а як тоді влада керує країною, якщо у неї банально немає бази даних, в тому числі і про кількість населення в Україні, він відповів, що "ось так країною все життя і управляли".
 
"Просто взяли реєстр померлих людей і реєстр одержувачів соцдопомоги, їх один з одним з'єднали ... Там цілі" потьомкінські села "! Люди, які давно померли, отримують соцдопомогу. Зараз постійний процес йде - вичищення цих реєстрів", - розповів він.
 
Однак додав, що на сьогоднішній день робота ведеться. І вже в кінці квітня буде представлений законопроект - "перший крок" у вирішенні питання про борги.
 

"Ми вже зараз починаємо роботу над боргами. Не хочу спойлерів. Є велика проблема з трикутником газопостачальної компанії і" Теплокомуненерго ". Вони всі у величезних боргах, через це у них немає можливості приходити в банки, брати кредити, щоб купити газ по низькою ціною, закачати в сховище і продавати потім по цій низькою ціною як тепло для свого населення. Ось це перше, над чим ми працюємо. до кінця квітня, я думаю, ми якусь конструкцію тут відпрацюємо у вигляді законопроекту", - розповів Давид Арахамія. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
28 Березня 2021 p. 01:46
Газ у багатоквартирному будинку використовується тільки для плити. --------- Неважко здогадатися, що ті мешканці, які використовують вдома мало газу (і тому б хотіли індивідуальний лічильник), на своєму робочому місці мають можливість спалювати величезну кількість електроенергії для своїх особистих потреб за рахунок роботодавця. Під час роботи вони постійно користуються мікроволновками, електрочайниками, електрообігрівачами та іншими потужними електроприладами. Деякі умудряються на своєму робочому місці пекти, варити їжу додому, і навіть прати домашні речі, - і всі витрати електроенергії при цьому оплачує роботодавець; найчастіше це буває у держустановах.
Коля Пухов
28 Березня 2021 p. 01:49
То нехай хоч за газ платять вдома нарівні з усіма !
Коля Пухов
30 Березня 2021 p. 21:46
На вулиці вже тепло, а батареї тепер розжарені, аж пашать. Ці "євро-реконструкції" фактично опалюють вулицю, адже мешканці відкривають усі вікна для охолодження кімнат. Доцільно би вже зараз припинити опалення не чекаючи середини квітня і не присилати рахунки за опалення вулиці.