ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДецентралізація: 520 млрд інвестицій і 3 тисячі інфраструктурних проектів

Децентралізація: 520 млрд інвестицій і 3 тисячі інфраструктурних проектів

Завдяки децентралізації, в Україні вдалося запустити три тисячі нових інфраструктурних об'єктів і збільшити доходи місцевих бюджетів в кілька разів

 

Завдяки децентралізації, в Україні вдалося запустити три тисячі нових інфраструктурних об'єктів і збільшити доходи місцевих бюджетів в кілька разів. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні ради регіонального розвитку в Тернополі.

Завдання ОТГ на майбутнє - поліпшення бізнес-клімату та залучення нових інвестицій, заявив прем'єр.

"У нас ще багато проблем. Але якщо ми візьмемо цифри, то в минулому році капітальних інвестицій в промисловість, в агропромисловий комплекс здійснено 526 млрд гривень. Це майже 20 млрд доларів, які інвестовані в нові підприємства, нові технології і цей процес буде продовжуватися" , - сказав прем'єр.

Нагадаємо, на початку 2018 року його повідав про подальші етапи децентралізації в Україні. Глава уряду заявляв, що передача на місця повноважень і фінансових ресурсів, поглиблення децентралізації та розвиток регіонів є незмінними пріоритетами роботи уряду України, і тепер на перший план виходять питання відповідальності місцевої влади за ефективне використання наданих ресурсів.

Уже в січні нинішнього року Кабмін презентував новий етап децентралізації. Гройсман розповідав, що за п'ять років, після початку цього процесу, в Україні створено близько 900 об'єднаних громад. Місцевим бюджетам передано майже 240 мільярдів гривень, побудовано три тисячі соціальних об'єктів.

 

 
Коментарі (0)