ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДефіцит бюджету в Україні складає $5 млрд на місяць

Дефіцит бюджету в Україні складає $5 млрд на місяць

Щомісячний бюджетний дефіцит в Україні зараз становить $5 млрд

 

Щомісячний бюджетний дефіцит в Україні зараз становить $5 млрд. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, опублікованого на YouTube-каналі Офісу президента ввечері 19 травня.

Глава держави подякував Сенату США за затвердження законопроєкту про $40 млрд на допомогу Україні.

"Я завжди кажу дуже відверто: щомісячний бюджетний дефіцит в Україні зараз – $5 млрд. І щоб вистояти у війні за свободу, нам потрібна швидка і достатня фінансова підтримка. І це для партнерів не просто витрати чи подарунок – це їхній внесок у власну безпеку. Бо захист України означає і їхній захист від нових війн і криз, які Росія може спровокувати. Може, якщо матиме успіх у війні проти України. І тому ми всі разом маємо забезпечити, щоб у Росії в агресії проти нашої держави не було жодного успіху – ані військового, ані економічного, ані будь-якого іншого", – заявив Зеленський.

Після повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, яке почалося 24 лютого, країни Заходу збільшили постачання українським військовим летального озброєння та іншої оборонної продукції, а також надають фінансову допомогу, щоб підтримати економіку.

Для підтримки України, яка протистоїть російській агресії, Світовий банк створив трастовий фонд, який можуть поповнити різні країни. Спецрахунок для спрямування грошей країн-донорів Україні створив також Міжнародний валютний фонд, донори можуть спрямовувати через нього ресурси для допомоги Україні у вигляді грантів та позик.

 

 

 
Коментарі (0)