ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДефіцит потужності в енергосистемі буде відчуватись упродовж багатьох місяців

Дефіцит потужності в енергосистемі буде відчуватись упродовж багатьох місяців

Через значний обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій дефіцит потужності в енергосистемі України буде відчуватись упродовж багатьох місяців
Через значний обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій дефіцит потужності в енергосистемі України буде відчуватись упродовж багатьох місяців, про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише "Україна Комунальна".
 
Він повідомив, що в енергосистемі України спостерігається гостра нестача генерації. "Загалом ситуація дуже складна, адже той обсяг пошкоджень, які ворог завдав тепловій та гідрогенерації, є значним. Відповідно, дефіцит генерації буде даватися взнаки ще довгі місяці. Це буде стосуватись як травня, так і літніх місяців, і, безумовно, всього наступного опалювального сезону", - сказав Кудрицький. 
 

Очільник Укренерго зазначив, що з наближенням літа обсяг наявної потужності електростанцій буде знижуватись, адже проводитиметься ремонтна кампанія - зокрема, на атомних електростанціях. При цьому він зауважив, що складно спрогнозувати, чи будуть відключення електрики влітку. 

 
Коментарі (0)