ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДефіцит в енергетиці доведеться долати наступні два роки

Дефіцит в енергетиці доведеться долати наступні два роки

Днями в Україні розпочалась хвиля екстрених відключень світла. Вона виникла через значні пошкодження енергосистеми, завдані під час атак ворога

 

Днями в Україні розпочалась хвиля екстрених відключень світла. Вона виникла через значні пошкодження енергосистеми, завдані під час атак ворога. На думку експертів, часткове відновлення вітчизняної енергетики не врятує споживачів від дефіциту генерації. Він зберігатиметься, принаймні, упродовж наступних двох років.Дефіцит електроенергії зберігатиметься наступні два роки - one.ua

Таку новину повідомляє видання Економічна правда.

Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко підкреслив, що наразі вітчизняній енергосистемі не вистачає саме генерації. Щодо високовольтних мереж, то вони перебувають у кращому стані. Але через брак потужностей енергетики не можуть забезпечити усіх споживачів електрикою. Водночас відновлення об'єктів генерації вимагатиме багато часу. Отож, дефіцит електрики з українцями надовго. 

“На жаль, проблеми з генерацією швидко вирішити не вдасться. Навіть якщо певну частину тих пошкоджень, які були нанесені, вдасться найближчим часом усунути й відновити, то в цілому, мій особистий прогноз, що ми будемо жити з дефіцитом електроенергії наступні два роки, й це буде нормальним станом для української енергосистеми”, – пояснює Харченко. 

Водночас, за словами члена наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрія Бойка, відключення світла триватимуть орієнтовно до серпня. Адже у цей період проводитимуться ремонтні роботи на атомних станціях. Тому почергово енергоблоки виводитимуть з експлуатації. Далі ситуація може дещо покращитись. 

“Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів", - повідомляє Бойко.

Однак покращення не буде тривалим. Вже з приходом перших холодів навантаження на енергосистему знову зросте. Отож зима для українців буде "невідворотно важкою". Навіть якщо взимку буде відносно тепла погода, все ж енергосистемі не вистачатиме потужності. 

 

 

 
Коментарі (0)