ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДеяких українців можуть позбавляти частини пенсії

Деяких українців можуть позбавляти частини пенсії

В Україні проведуть ретельну перевірку громадян, які отримують пенсії, а працюючим пенсіонерам необхідно повідомити про свої заробітки до Пенсійного фонду України

 

В Україні проведуть ретельну перевірку громадян, які отримують пенсії, а працюючим пенсіонерам необхідно повідомити про свої заробітки до Пенсійного фонду України, якщо це не буде зроблено – у майбутньому з пенсії вираховуватимуть переплату.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Під поняттям "переплата" розуміється сума пенсії (з урахуванням надбавок, підвищення, сум індексації та інших доплат до пенсій), виплачена з різних причин понад розмір, визначений законодавством.

Водночас закон не передбачає проведення перерахунку у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність для обчислення мінімального розміру пенсії або доплати за наднормативний страховий стаж у разі працевлаштування пенсіонера.

Крім того, непрацюючі пенсіонери, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, отримують надбавку. У разі працевлаштування пенсіонера виплата цієї надбавки припиняється.

Також, у разі працевлаштування літньої людини, яка отримує пенсію за вислугу років, за спеціальністю, яка дає право на призначення даного виду пенсії, виплата пенсії їй взагалі має припинитися.

 

 

 
Коментарі (0)