ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДеяким категоріям пенсіонерів відкладуть індексацію пенсій

Деяким категоріям пенсіонерів відкладуть індексацію пенсій

В Україні попри війну продовжують проводити індексації пенсійних виплат

 

В Україні попри війну продовжують проводити індексації пенсійних виплат. Проте деяким категоріям перерахунки вирішили відкласти. Це зазначається в постанові Кабінету Міністрів України від 22 червня поточного року. Стало відомо, кому відклали підвищення виплат.

Таким чином, кілька категорій пенсіонерів отримають підвищенні виплати тільки після закінчення війни. Тобто, перерахунок для цих категорій не буде проводитися під час дії воєнного стану в країні. Йдеться про ці категорії громадян:

Державні службовці;

Народні депутати України;

Науковці.

Уже після воєнного стану цим громадянам проведуть індексації пенсій. Очікується підвищення виплат приблизно на 14 відсотків, враховуючи коефіцієнти збільшення, інфляцію, без урахування надбавок та доплат. Однак вищевказаним громадянам це буде лише після війни.

Варто підкреслити, що відкладення індексацій не стосується отримувачів пенсій за віком, у зв'язку з втратою годувальника та інших видів виплат. Проте раніше у Міністерстві соціальної політики підкреслювали, що всі ці процеси будуть відбуватися, враховуючи можливості державного бюджету.

 

 

 
Коментарі (0)