ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДеяким споживачам дозволили не користуватися лічильниками електроенергії

Деяким споживачам дозволили не користуватися лічильниками електроенергії

Українським споживачам електроенергії спростили відносини із енергокомпаніями. Зокрема, зміна постачальника електроенергії займатиме набагато менше часу.

 

Українським споживачам електроенергії спростили відносини із енергокомпаніями. Зокрема, зміна постачальника електроенергії займатиме набагато менше часу. Нарахування плати за електрику стануть зрозумілішими. А споживачам, які користуються електроустановками малої потужності, не потрібно буде встановлювати лічильник.

Українцям дозволили користуватися електроенергією без лічильника: для кого зробили послаблення - today.ua

Усі ці нововведення містяться у новій постанові Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ). Документ під назвою "Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії" вже надруковано на сайті Нацкомісії.

Процедура переходу від одного постачальника електроенергії до іншого стане набагато простішою. За нормативами термін переходу становить до 21 дня, а тепер скоротиться лише до 3 днів.

Нарахування з оплати електроенергію стануть зрозумілішими для споживачів. Завдяки тому, що тепер у рахунках за електроенергію вказуватимуться попередні та нові показання лічильника, буде одразу видно обсяг споживання. І, відповідно, споживач знатиме, за що нараховано ту чи іншу суму.

Деяким комерційним споживачам можна встановлювати лічильник. Споживачі, які користуються електроустановками мінімальної потужності (до 0,1 кВт), нічого не винні встановлювати в собі прилад обліку електроенергії. Вони платитимуть за електрику за іншою методикою.

 

 

 
Коментарі (0)