ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Декілька областей не готові до опалювального сезону

Декілька областей не готові до опалювального сезону

Підготовка до опалювального періоду українців знаходиться на завершальному етапі. До 1 жовтня готовність підприємств ЖКГ, об’єктів соціального та житлового фонду має складати 100%.

В Україні вже через тиждень має розпочатись опалювальний сезон. Наразі, відставання у підготовці до зими з об'єктивних причин є у Донецькій та Луганській областях. Але в районах, де бойові дії не ведуться, підготовчі роботи йдуть за графіком. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

Зокрема, в планах регіонів заощадити близько 15% газу за рахунок безпосереднього зниження його споживання: реконструкції котелень, тепломереж, заміни пальників, установки теплоутилізаторів, утеплення місць загального користування, заміщення газу іншими видами палива.

Якщо тривалість опалювального періоду буде скорочено, то економія газу буде становити ще 15%. Але це буде залежати від погодних умов.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», від введення шестиденного навчального тижня або відміни осінніх і весняних канікул бюджет Києва заощадить менше 1% на опаленні, яке надається школам. Тому міська влада не планує змінювати графік навчання в опалювальний сезон.

 
Коментарі (0)