ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати хочуть заборонити виїзд за кордон для українців за несплату податків і зборів

Депутати хочуть заборонити виїзд за кордон для українців за несплату податків і зборів

У парламенті з’явився законопроєкт, який передбачає введення заборони на виїзд за кордон для українців за несплату податків і зборів
У парламенті з’явився законопроект, який передбачає введення заборони на виїзд за кордон для українців за несплату податків і зборів, про це повідомила пресслужба Верховної Ради України.
 
Законопроект про обмеження права на виїзд з України у зв’язку із податковою заборгованістю зареєструвала нардеп від «Слуги народу» Дар’я Володіна. 
 
Він передбачає, що право громадянина України на виїзд з країни може бути тимчасово обмежено у разі його ухилення від виконання покладених судом зобов’язань зі сплати не тільки аліментів, але й податків, зборів, єдиного соціального внеску. 
 
Депутати вважають, що прийняття запропонованого проекту Закону сприятиме підвищенню відповідальності платників податків, стимулюватиме їх до своєчасного виконання зобов’язань із сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що в свою чергу поповнюватиме державну скарбницю.
 
Заборона діятиме до погашення заборгованості.
 
Нагадаємо, Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під головуванням нардепа від «Слуги народу» Галини Третьякової рекомендує внести до порядку денного сесії законопроект про зміни до законодавства щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг № 3613.
 
Законопроектом пропонується запровадити процедуру обов’язкової реструктуризації заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги, що утворилася станом на 1 жовтня 2020 року.
 

За наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за один рік, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% суми заборгованості, а якщо йдеться про 3 роки – то передбачено штраф у розмірі 50% суми заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. 

 
Коментарі (0)