ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутати пропонують заборонити колекторам стягувати борги з військових

Депутати пропонують заборонити колекторам стягувати борги з військових

Проектом закону пропонується на період дії воєнного, надзвичайного стану звільнити військових від стягнення боргів із споживчого кредитування.
У Верховній Раді пропонують заборонити колекторам стягувати борги з військових. Відповідний законопроект №7414 зареєстрували у парламенті, про це повідомила пресслужба ВР.
 
Проектом закону пропонується на період дії воєнного, надзвичайного стану звільнити військових від стягнення боргів із споживчого кредитування.
 
"Запропоновані законопроектом зміни направлені на встановлення тимчасової, на період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та протягом шести місяців після дня його припинення або скасування, заборони на врегулювання простроченої заборгованості щодо осіб, які належать до однієї з категорій, передбачених частиною першої статті 3 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Кредиторам і колекторам пропонується заборонити стягувати борги з:
 
  • військовослужбовців ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення – громадян України, які виконують військовий обов’язок за межами України, та членів їх сімей;
  • військовослужбовців, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням військової служби та членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти;
  • військовозобов’язаних та резервістів, призваних на навчальні та спеціальні збори, і членів їх сімей;
  • членів добровольчих формувань територіальних громад під час їх участі у заходах підготовки добровольчих формувань територіальних громад та виконання ними завдань територіальної оборони України; а також його близькими особами (членами сім’ї позичальника), представником, спадкоємцем, поручителем або майновим поручителем, третіми особами, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит.
 

Позичальник, який належить до однієї з зазначених категорій та має бажання припинити взаємодію з кредитором (колектором), має повідомити про свою належність до однієї з цих категорій на адресу електронної пошти кредитодавця або нового кредитора. 

 
Коментарі (0)