ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутати провалили прийняття постанов про повернення пільг на електрику та держрегулювання ціни газу

Депутати провалили прийняття постанов про повернення пільг на електрику та держрегулювання ціни газу

ВР провалила ухвалення всіх трьох проєктів постанов, які передбачають рекомендації і доручення Кабміну встановити пільгові ціни на електроенергію для певних обсягів споживання і категорій населення, а також держрегулювання цін на газ
Верховна Рада України на вчорашньому позачерговому засіданні провалила ухвалення всіх трьох проектів постанов, які передбачають рекомендації і доручення Кабінету міністрів встановити пільгові ціни на електроенергію для певних обсягів споживання і категорій населення, а також держрегулювання цін на газ.
 
За проект постанови №4587 авторства депутата Юлії Яцик (фракція "Слуга народу") і кількох десятків інших представників парламенту, який рекомендує уряду до кінця поточного року встановити пільгову ціну на електроенергію в розмірі 0,9 грн / кВт-год на обсяг споживання до 100 кВт-год, проголосувало 197 депутатів, з яких тільки 109 (з 244 діючих) - від правлячої партії.
 
Напередодні цей проект підтримав енергокомітет Верховної Ради.
 
Згідно з проектом, уряду передбачалося також рекомендувати на рівні 0,9 грн / кВт-год встановити пільгу на обсяг споживання 3000 кВт-год для обладнаних опалювальними установками і негазифікованих будинків, а також пільгову ціну е / е для проживаючих в 30-кілометровій зоні АЕС на рівні 70% діючого тарифу для відповідної групи населення.
 
У той же час проект рекомендував дозволити багатодітним, прийомним сім'ям та будинкам сімейного типу, а також гуртожитків, розраховується за е/е за загальним приладу обліку, оплачувати спожитий ресурс по 0,9 грн /кВт-год.
 
Щодо цін на природний газ для побутових споживачів, уряду рекомендувалося впровадити держрегулювання ціни цього ресурсу, а також рівня рентабельності операторів газорозподільних систем з одночасним встановленням граничного тарифу на розподіл на рівні 2 грн/куб. м.
 
Також депутати не підтримали проект постанови №4590 про доручення уряду повернути пільгову ціну на перші 100 кВт-год споживання електроенергії авторства Антона Полякова (група "За майбутнє") і групи інших депутатів. Проголосувало За ​​174 депутата, і тільки 73 представники фракції "Слуга народу".
 

Рада також не підтримала проект постанови №4609 про рекомендації уряду встановити на рік мораторій на дію рішень Кабміну і НКРЕКУП, в результаті яких виросли ціни на енергоресурси. Автором проекту виступив Тарас Батенко (співголова групи "За майбутнє") і кілька десятків інших парламентаріїв. За нього проголосувало 153 народних обранця, 60 з яких від фракції "Слуга народу". 

 
Коментарі (0)