ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДепутати схвалили держбюджет-2014 без зайвих слів

Депутати схвалили держбюджет-2014 без зайвих слів

Парламентарі більшістю голосів прийняли проект закону державного бюджету на 2014 рік. Витрати галузей ЖКГ, будівництва, а також сфери регіонального розвитку, будуть жорстко урізані до 1,6 млрд грн.

Верховна Рада без обговорення проголосувала за проект закону № 3000 «Про державний бюджет України на 2014 рік» у другому читанні і в цілому. Документ схвалили 249 народних депутатів. Проект держбюджету виніс на голосування без обговорення поправок віце-спікер Ігор Калетник, головуючий сьогодні в парламенті.

Як раніше повідомляла «У.К.», проект бюджету Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді в середині вересня, але вже в кінці місяця документ направили в уряд на доопрацювання. Втім, з прийняттям цього законопроекта, сумарні витрати галузей ЖКГ, будівництва, а також сфери регіонального розвитку, будуть жорстко урізані до 1,6 млрд грн. Це менше однієї шостої запланованих на потреби однієї галузі ЖКГ коштів у 2013 році (6,1 млрд грн).

Зокрема, згідно додатку №3 до законопроекту про держбюджет «Розподіл видатків державного бюджету України на 2014 рік», Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ буде основним розпорядником 842,5 млн грн. зведеного бюджету. З них витрати споживання будуть профінансовані на суму 553,3 млн грн (з них на оплату праці планується передбачити 84,9 млн грн, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв буде направлено близько 8,5 млн грн), а видатки на розвиток складуть 289,2 млн грн («У.К.» - показники зведеного бюджету).

Нагадаємо, в понеділок глава Комітету Ради з питань бюджету Євгена Геллера повідомив, що до Комітету надійшло понад 3 тис. поправок, на реалізацію яких необхідно близько 750 млрд грн. Ця сума вдвічі перевищує дохідну частину урядового проекту (392,4 млрд грн). Однак, за інформацією «У.К.», вчора домовитися про таке значне збільшення видаткової частини держбюджету народним депутатам не вдалося. 

 
Коментарі (1)
Олена2
16 Січня 2014 p. 12:42
У залі зареєстрований 261 депутат. До чого тут 235 наявних. Ну вміють депутати реєструватись за себе та за того парня))))