ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати вкотре хочуть законодавчо «списати» борги за комуналку

Депутати вкотре хочуть законодавчо «списати» борги за комуналку

Група народних депутатів внесла до парламенту законопроєкт, яким пропонується списати побутовим споживачам заборгованість за комунальні послуги, накопичену за станом на 1 січня 2019 року.
Група народних депутатів внесла до парламенту законопроект, яким пропонується списати побутовим споживачам заборгованість за комунальні послуги, накопичену за станом на 1 січня 2019 року.
 
Про це повідомила фракція партії "Опозиційний блок" на своїй сторінці в Фейсбуці.
 
Законопроект зареєстрований під №1106, його співавторами стали народні депутати Муса Магомедов, Дмитро Шпенов, Сергій Магера та Вікторія Гриб.
 
Документом пропонується визначити порядок списання заборгованості, що утворилася за природний газ, електроенергію, опалення та гарячу воду.
 
Згідно з текстом документа, постачальники зазначених послуг та інші учасники процедури списання заборгованості повинні узгодити і підтвердити утворені суми заборгованості побутових споживачів протягом 45 днів з моменту набрання цим законом чинності.
 
Порядок підтвердження сум заборгованості побутових споживачів та інших учасників процедури списання заборгованості встановлюється Кабінетом Міністрів України, на що, згідно з текстом законопроекту, уряду відводиться два тижні.
 
Списання підтверджених сум заборгованості повинно бути проведено протягом шести місяців з дня набрання Законом чинності.
 
Нагадаємо, Законопроектом № 2087 пропонується внести зміни до Закону України "Про житлово-комунальні послуги", скасувавши нарахування пені для індивідуальних і колективних користувачів.
 

Ініціаторами законопроекту стали народні обранці партії "Опозиційна платформа - За життя". 

 
Коментарі (0)