ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДепутати врегулювали митне оформлення біометану

Депутати врегулювали митне оформлення біометану

Верховна Рада прийняла в другому читанні проєкт закону №9456 про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану
Верховна Рада ухвалила зміни до Митного кодексу України та інших законів України щодо особливостей здійснення митного контролю та митного оформлення окремих категорій товарів, пише "Україна Комунальна".
 
Документом вносяться зміни до Митного кодексу щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщуються трубопровідним транспортом через митний кордон України.
 
Митне оформлення біометану здійснюватиметься на підставі відомостей щодо обсягів біометану, який під час переміщення трубопровідним транспортом за своїми фізико-хімічними характеристиками може бути заміщений відповідним обсягом природного газу або їх сумішшю, за кожним пунктом приймання-передачі газу окремо.
 
Декларант повинен подати митному органу:
  • періодичну митну декларацію, яка містить відомості про номер облікового запису щодо виробника біометану в реєстрі біометану, передбаченому статтею 81 Закону України «Про альтернативні види палива»;
  •  
  • додаткову митну декларацію, яка містить відомості про гарантію походження біометану, передбачену статтею 82 Закону України «Про альтернативні види палива», на відповідний обсяг біометану.
 

Нагадаємо, митне оформлення обсягу біометану, що переміщується трубопровідним транспортом через митний кордон України за ЗЕД-договорами, здійснюється за умови дотримання вимог статті 83 Закону України «Про альтернативні види палива». 

 
Коментарі (0)