ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДержава визначила строки продажу обленерго

Держава визначила строки продажу обленерго

У 2014 році держава продовжить масштабний розпродаж обленерго.

До держбюджету на 2014 рік в якості доходів від приватизації енергооб'єктів закладено 17 млрд грн. Істотний акцент робиться на енергетику - у цій галузі намічено продати 14 пакетів акцій обленерго,- повідомляє «Дзеркало тижня».

У п'яти обленерго продаються контрольні пакети – «Миколаїв-», «Хмельницьк-», «Харків-», «Запоріжжя-» і «Тернопільобленерго».

На продаж в 2014 р. виставлені і державні блокуючі пакети «Донецькобленерго», «Вінницяобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Одесаобленерго», «Сумиобленерго», «Чернівціобленерго» і «Крименерго».

У лютому на продаж виставлять і 46-відсотковий пакет «Черкасиобленерго». Домовитися про продаж ще 25% акцій, що належать Укреско (формально державному на 99,7%), схоже, поки не доля. 0,3% приватних акціонерів багато років успішно зривають такі спроби.

Одночасно допродадуть і залишки державних пакетів (по 25%) акцій енергогенеруючих компаній «Дніпроенерго», «Донбасенерго», «Західенерго», «Київенерго». Дозвіл на продаж «Донбасенерго» на біржі Кабмін вже дав.

А ось «Центренерго» знову не в планах продажу Фонду держмайна.

У 2013 році левову частку надходжень від приватизації забезпечили всього два об'єкта енергетичної галузі. Це «Донбасенерго» (0,72 млрд грн) і «Волиньобленерго» (0,46 млрд грн).

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Фонді державного майна визначилися з часом продажу блокпакетів енергетичних компаній.

 
Коментарі (0)