ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДерждеп закликав Європу мінімізувати частку Росії в поставках енергоносіїв

Держдеп закликав Європу мінімізувати частку Росії в поставках енергоносіїв

Росія може використовувати енергоносії в разі конфлікту, нагадав Помпео

Держсекретар США Майк Помпео закликав європейські країни диверсифікувати джерела поставок енергоносіїв, щоб їх "енергетична база не була пов'язана з Росією". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Заява прозвучала на тлі продовження будівництва газопроводу "Північний потік - 2" під Балтійським морем, яке ведуть Москва і її європейські партнери.

"Ми в Америці просто сподіваємося, що Європа серйозно поставиться до необхідності диверсифікованої, безпечної енергетичної бази - енергетичної бази, не пов'язаної з Росією", - заявив Помпео голландському телеканалу.

Держсекретар США нагадав історію відносин Європи та Росії.

"Ми знаємо, що під час конфлікту російські використовуватимуть будь-які наявні у них інструменти, щоб підвищити витрати для Європи, якщо вона захоче прийняти рішення, які відповідають її найкращим інтересам, але, можливо, не відповідають інтересам Росії. Ми сподіваємося, що Європа зрозуміє це правильно ", - зазначив він.

При цьому він відмовився повідомити, чи існує ризик введення санкцій проти голландських компаній, якщо вони візьмуть участь в проекті "Північний потік - 2".

Нагадаємо, в 2018 році частка "Газпрому" на ринку Європи зросла до 36,7% з 34,7% в 2017 році.

Як повідомляло РБК-Україна, в офіційній базі Конгресу США опублікований документ, який передбачає санкції щодо учасників будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

 

 
Коментарі (0)