ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДерженергоефективності планує розробити довгострокову енергетичну стратегію

Держенергоефективності планує розробити довгострокову енергетичну стратегію

Україні варто замислитися над розробкою довгострокової енергетичної стратегії, яка б включала в себе перш за все розвиток зеленої та низко вуглецевої енергетики

За останні два роки Україна заощадила 7,2 млрд м3 газу. Україні наразі необхідно брати активну участь у розробці національної кліматичної політики, у тому числі довгострокової стратегії низьковуглецевого розвитку та оновленої енергетичної стратегії.

Про це 22 липня під час круглого столу «Ратифікація Паризької угоди: що далі?», організованому Комітетом ВРУ з питань ПЕК заявив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За словами Савчука Україні перш за все необхідно використати усі механізми, що дає імплементація Паризької кліматичної угоди. Таким чином вдасться знизити викиди парникових газів, зменшити споживання традиційних енергоресурсів, збільшити частки відновлюваних джерел, модернізувати економіку та підвищити добробут громадян. 

«Зменшення енергоспоживання, залучення «зелених» інвестицій і послаблення змін клімату - це взаємопов’язані питання, які працюють в одній площині. Для України, залежної від імпортованих енергоресурсів, критично необхідно скористатися можливостями Паризької угоди. Тому запевняю, що Держенергоефективності безпосередньо і цілеспрямовано підтримує усі напрямки, задекларовані у цій угоді», - наголосив  Савчук.

Савчук також нагадав, що за останній час Україна суттєво знизила споживання газу.

«За два останні опалювальні періоди Україна зменшила споживання газу на 7,2 млрд куб метрів газу за трьома категоріями споживачів: населення, бюджетна сфера, теплокомуненерго. Іншими словами, це ті 7,2 млрд м3 газу, які ми заощадили, ті CO2, які ми не викинули в атмосферу, ті валютні ресурси, які залишилися в країні», - додав Голова Держенергоефективності.

Варто зазначити, що 12 грудня 2015 року було прийнято нову міжнародну кліматичну угоду – Паризький договір. 

Верховна Рада України ратифікувала Паризьку угоду 14 липня 2016 року. Метою Паризького договору є глобальна боротьба зі зміною клімату.

 

 
Коментарі (0)