ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДерженергоефективності займеться верифікацією "зелених" облігацій

Держенергоефективності займеться верифікацією "зелених" облігацій

Зараз проводиться відбір партнерів-муніципалітетів для реалізації декількох пілотних проєктів з випуску зелених облігацій та залучаються міжнародні фінансові організації для розробки ТЕО цих проєктів
Міністерство екології спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження розпочали розробку вторинного законодавства, необхідного для реалізації закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів", який набрав чинності 1 липня та запроваджує "зелені" облігації як окремий підвид цінних паперів.
 
Про це йдеться в повідомленні Держенергоефективності.
 
"Працюємо над вторинним законодавством. Для повномасштабного та ефективного розвитку ринку Агентством розроблено Концепцію, яка вже готова до подання на розгляд Уряду. Розраховуємо, що Уряд підтримає Концепцію", - говориться у повідомлені.
 
Наразі відомо, що спільно з Міндовкілля опрацьовується порядок відбору та супроводження проектів екологічного спрямування, які фінансуються за кошти державного і місцевих бюджетів.
 
"Серед головних умов випуску зелених облігацій – перевірка їхньої "зеленості" та запобігання такому явищу, як "greenwashing". Ми плануємо, що функція верифікації та супроводження проектів буде покладатися на Держенергоефективності. Це сприятиме здешевленню вартості запозичень", – стверджують у агентстві.
 
Одночасно здійснюється відбір партнерів-муніципалітетів для реалізації декількох пілотних проектів з випуску "зелених" облігацій.
 

Також здійснюється робота над залученням міжнародних фінансових організацій до підготовки якісних ТЕО цих проектів. 

 
Коментарі (0)