ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДерженергоефективності: Житловий сектор має найбільший потенціал для енергозбереження

Держенергоефективності: Житловий сектор має найбільший потенціал для енергозбереження

В Держенергоефективності не втомлюються звітувати, що Україна перейняла найкращий світовий досвід у сфері енергозбереження і тепер впевнено крокує до своєї енергетичної незалежності

На сьогодні найбільший потенціал енергозбереження в Україні припадає на житловий сектор, оскільки ця сфера є надзвичайно енергоємною та потребує модернізації. Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час семінару на тему  «Муніципальні інвестиції в Україні та можливості фінансування енергоефективності в житлових будинках» в Клубі  Кабінету Міністрів України. 

За словами Савчука, в Україні створені абсолютно прозорий та зручний механізм стимулювання енергоефективних заходів для населення, завдяки якому українці самі вирішують яке обладнання та матеріали купувати та скільки витрачати на енергозбереження.

«Для підвищення енергоефективності у цій сфері ми перейняли кращий досвід європейських країн, які вже пройшли складний шлях термомодернізації житлових будівель. У 2014 році Уряд запровадив програму стимулювання населення та ОСББ до впровадження енергоефективних заходів. Ми запровадили прозорий та простий механізм фінансування заходів з енергоефективності і дали можливість населенню на власний розсуд вирішувати, які енергоефективні заходи проводити, у якого виробника купувати матеріали, обладнання чи «негазові» котли», - наголосив Сергій Савчук.

Участь у семінарі взяли представники з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P), Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Європейського Союзу в Україні а також керівники комунальних підприємств та ОСББ.

Захід було організовано за підтримки  Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р). Під час семінару було обговорено питання фінансових механізмів та можливостей для України, які відкриваються  в рамках програми E5P, альтернативні структури реалізації, шляхи фінансування для підвищення енергоефективності в житлових будинках та інвестиції в житловий сектор.

Нагадаємо, Східноєвропейське партнерство з питань енергоефективності та екології E5P – це багатосторонній донорський фонд об’ємом 93 млн. євро, заснований під час головування Швеції у Європейському союзі у 2009 р. Зазначений Фонд є механізмом колективного інвестування. В ньому акумулюються фінансові внески від Європейського Союзу та групи з більше ніж 10 країн.

Любой праздник подразумевает преподнесение подарка. Где его можно приобрести? В решении данного вопроса Вам помогут подарунки онлайн в Києві тут, а именно на сайте event-cards.com. Огромный каталог поможет определиться в поиске необходимого подарка и принести удовольствие дарителю.

 
Коментарі (0)