ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДержпідприємствам дозволили здійснювати відчуження шляхом продажу житла своїм працівникам

Держпідприємствам дозволили здійснювати відчуження шляхом продажу житла своїм працівникам

Держпідприємствам, установам і організаціям, господарським товариствам, у статутному капіталі яких 100% акцій належить державі, дозволяється здійснювати відчуження шляхом продажу житла своїм працівникам
Державним підприємствам, установам і організаціям, господарським товариствам, у статутному капіталі яких 100% акцій належить державі, дозволяється здійснювати відчуження шляхом продажу житла своїм працівникам, повідомляє прес-служба ВР України.
 
Відповідний законопроект "Про внесення зміни до ст. 11 закону" Про управління об'єктами державної власності "щодо впорядкування процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектора економіки житла своїм працівникам" від 17 вересня 2015 року під другому читанні і в цілому підтримали 243 депутати на вчорашньому засіданні.
 
Глава комітету ВР з питань економічної політики Андрій Іванчук розповів, що до другого читання в проект було враховано чотири поправки.
 
"Заслуговує на увагу той факт, що заборона на відчуження, встановлений ст. 11 закону, не стосується безкоштовного розподілу житла відповідно до Житлового кодексу, і подальша приватизація державного житлового фонду не є предметом регулювання даного законопроекту", - зазначив він.
 
Як вказується в пояснювальній записці до документа, заборона на відчуження житла працівникам держпідприємств, які не підлягають приватизації, негативно впливає на їх госпдіяльність, оскільки вони змушені витрачати додаткові кошти на утримання такого нерухомого майна.
 

"Крім того, відсутність можливості реалізації зазначеної соціально-побутової пільги унеможливлює реалізацію заходів по закріпленню на виробництві кваліфікованих кадрів, забезпечення їх високопродуктивної праці і вирішення соціально-економічних проблем щодо забезпечення житлом працівників", - йдеться в документі. 

 
Коментарі (0)