ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГДержслужбовці «понесуть» субсидії в села

Держслужбовці «понесуть» субсидії в села

Чиновники хочуть, щоб субсидії на комунальні послуги швидше «дійшли» у села і маленькі містечка. Для цього туди будуть відправляти соцпрацівників і співробітників «Укрпошти». Вони проведуть роз'яснювальну роботу щодо надання пільг на ЖКП.

Кабінет Міністрів має намір створити мобільні групи у складі працівників «Укрпошти» та соцпрацівників, щоб ті проводили роз'яснювальну роботу в селах і маленьких містечках з питаннь оформлення субсидій на «комуналку». Про це вчора на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Про субсидії. Ми не дістаємо до сіл. Там отримують інформацію занадто пізно - через «Укрпошту», але жоден папірець не замінить людського спілкування. Тому доручення Мінсоцполітики разом з «Укрпоштою», фондом зайнятості створити мобільні групи, щоб соціальні працівники і працівники «Укрпошти» провели роз'яснювальну роботу про необхідність оформлення субсидії у віддалених селах і малих містечках», - заявив Арсеній Яценюк.
 
Також глава уряду заявив, що людям буде повторно надіслано заяви та декларації на отримання пільги на ЖКП. 
 
Арсеній Яценюк додав, що Кабмін має намір використовувати соціальну рекламу із закликом оформлювати субсидії – повідомлення на радіо, в газетах і поїздки соцпрацівників в села.
 
 
«Приїхали в село ввечері, скликали людей на годину. Питання – відповідь. За вами протягом двох тижнів – формування мобільних груп, пошук соціальних працівників для проведення роз'яснювальної роботи щодо необхідності субсидії», - звернувся Арсеній Яценюк до колег. 
 
До роботи також збираються залучити керівників обласних і районних адміністрацій.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міністерство соціальної політики доручило головам обласних державних адміністрацій оформити житлові субсидії за поданими заявами протягом 10 днів. У відомстві чекають напливу нових заяв з 1 вересня.

Де знайти роботу? Питання в усі часи було затребуване. Від часу залежало тільки можливості ринку праці, тобто відкриті вакансії. Соціальна мережа праці допоможе Вам знайти роботу. Більш детально ознайомитися з інформацією можна на сайті http://servant.pro.

 
Коментарі (3)
Коля Пухов1
13 Серпня 2015 p. 13:22
Багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати , звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ (переважно за те, що заважали своєму начальству розкрадати бюджетні кошти), живуть по декілька років випадковими підробітками та за рахунок допомоги від інших членів сім"ї. Тобто , держава позбавила їх засобів існування, і немає їм ні пільг, ні субсидій .
Владимир2
13 Серпня 2015 p. 19:29
Это про себя ?
Коля Пухов
14 Серпня 2015 p. 12:13
За розпорядженням державних органів у 2011 році у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Звільнені працівники формально були направлені до служби зайнятості та так і залишились непрацевлаштованими. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим нею засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень, тобто фальсифікацією хоче прикрити попереднє шахрайство.