ГоловнаНовини ЖКГТранспортДесять чеських трамваїв вийшли на вулиці Харкова

Десять чеських трамваїв вийшли на вулиці Харкова

Тепер 10 трамваїв їздять на міському маршруті №5. Ще три рухомих склади, доставлені з Праги, також вийдуть на цей маршрут наприкінці квітня після технічної адаптації

Чеські трамваї, що їх закупили приватні перевізники наприкінці 2011 року, вийшли на вулиці Харкова.

Про це сьогодні, 9 квітня, повідомив директор КП «Салтівське трамвайне депо» Дмитро Липовий, інформує прес-служба Харківської міськради.

Він зазначив, що тепер 10 трамваїв їздять на міському маршруті №5. Ще три рухомих склади, доставлені з Праги, також вийдуть на цей маршрут наприкінці квітня після технічної адаптації.

«Для того щоб трамваї вийшли на вулиці, ми замінили візки на більш широкі, тому що в Празі вузька колія. Закуплені склади пройшли всі потрібні перевірки і сертифікацію в Києві», - зазначив Дмитро Липовий.

Він також додав, що чотири празьких трамваї вже в дорозі, ще три на сьогодні відвантажують зі столиці Чехії. Після прибуття до Харкова у вагонах замінять візки на ширші, а склади сертифікують.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року коштом приватних перевізників закупили 20 празьких трамваїв. За словами директора депо, за два тижні роботи чеських трамваїв не було ще жодного ремонту.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)