ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДесятки родин на Тернопільщині отримали «пільгове» житло

Десятки родин на Тернопільщині отримали «пільгове» житло

У Тернопільській області триває реалізація житлових програм. Так, впродовж 9 місяців поточного року власне житло отримали майже шість десятків сімей. Зокрема, за програмою молодіжного житлового будівництва та «Власний дім».

Цьогоріч у Тернопільській області  майже шість десятків сімей отримали власне житло за підтримки держави. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Зокрема, зазначається, що за 9 місяців поточного року за програмою молодіжного житлового будівництва ввели в експлуатацію  165 кв. м житла, за кошти державного бюджету – 67 кв. м, за кошти місцевого бюджету – 60 кв. м та за рахунок інших джерел – 38 кв. м. За програмою будівництва «Власний дім» протягом аналогічного періоду уклали кредитних угод на суму 1,6 млн грн, коштів державного бюджету – 950 тис. грн та  коштів місцевого бюджету – 695 тис. грн. Таким чином, загалом кошти на будівництво та добудову приватного житла отримали 57 сімей.

Також додається, що власне житло жителі регіону могли отримати і за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. Так, вже було укладено 86 договорів часткової компенсації відсотків. Зокрема 6 договорів на суму  1,3 млн грн уклали у 2014 році.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сім'ї загиблих під час проведення АТО військовослужбовців звільнили від зобов'язань за кредитами на придбання житла. Замість них рахунки оплатить держава. Відповідне рішення уряд прийняв 24 жовтня.

 
Коментарі (0)