ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДесятки сімей Дніпропетровщини отримали доступне житло

Десятки сімей Дніпропетровщини отримали доступне житло

В Дніпропетровській області майже 40 родин отримали власні оселі завдяки участі у державних молодіжних житлових програмах.

У селищі Дослідне під Дніпропетровськом введено в експлуатацію житловий будинок, в якому 39 родин отримали власні оселі завдяки участі у державних молодіжних житлових програмах. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. 

Директор Дніпропетровського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Анатолій Шендрик розповів, що у новому 45-квартирному будинку, збудованому у селищі Дослідне, яке розташовано у передмісті Дніпропетровська, переважна більшість новоселів придбала житло завдяки підтримці держави. Зокрема, 34 сім’ї придбали квартири за програмою пільгового молодіжного кредитування. Ще 4 родини свого часу скористались програмою доступного житла, в рамках якої отримали допомогу від держави у вигляді 30% від нормативної вартості житла. Крім того, 1 сім’я придбала житло за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів.
 
«Сьогодні багато мешканців Дніпропетровщини сподіваються, що фінансування житлових програм поновиться і вони теж отримають можливість придбати омріяне власне житло», - зазначив пан Шендрик.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», держава планує компенсувати 40% суми кредиту для ОСББ на енергоефективне обладнання та матеріали для будинку. Принаймні, вже розроблений відповідний проект урядової постанови.
 
 
Коментарі (0)