ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДесятки сімей Івано-Франківщини отримали «пільгове» житло

Десятки сімей Івано-Франківщини отримали «пільгове» житло

Понад сім десятків сімей Івано-Франківщини стали власниками «пільгового» житла. Найбільше вдалося реалізувати квартир за програмою здешевлення вартості іпотечного кредитування.

З початку року понад сім десятків івано-франківських родин отримали власне житло за державними житловим програмами. Про це повідомляє прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«У 2014 році на Івано-Франківщині 76 родин стали новоселами завдяки державним житловим програмам» - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, що 41 сім’я отримала ключі від власного житла завдяки програмі здешевлення вартості іпотечного кредитування, в рамках якої, позичальнику надається кредит під 16% річних, з яких він виплачує лише 3%, а решту компенсує держава. 20 родин скористалися програмою доступного житла, яка реалізується за механізмом 70 на 30. Ще 15 молодих родин здійснили мрію про власне помешкання, ставши учасниками програми пільгового молодіжного кредитування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на початок листопада завдяки участі у державних житлових програмах понад тисячу сімей по всій Україні отримали власне житло.

 
Коментарі (0)