ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВійськовослужбовці розжилися квадратними метрами

Військовослужбовці розжилися квадратними метрами

На Сумщині понад два десятки військовослужбовців Держспецтрансслужби отримали ключі від власних помешкань. В наступному році планується ввести в експлуатацію ще один будинок.

Держспецтрансслужба відкрила новий будинок у місті Конотоп на Сумщині. Ключі від помешкань отримали 24 військовослужбовці з сім’ями. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Це вже третій будинок у військовій частині для офіцерів і військових за контрактом. Тут є одно,- дво,- і трикімнатні просторі квартири загальною площею від 44 до 80 кв. м. Будинок розташований в затишному кварталі, з акуратною прибудинковою територією та сучасним паркінгом.

У планах військової частини – будівництво наступного року 60 квартирного житлового будинку.

За словами очільника залізничних військ, генерал-лейтенанта Миколи Малькова, черга офіцерів на житло в Держспецтрансслужбі за останніх кілька років значно скоротилася. Адже військові самі собі будують житло. Служба при цьому використовує  свою техніку та засоби, аби здешевити його вартість. Це в свою чергу дає змогу будувати більше житлових об’єктів. Окрім того, в Держспецтрансслужбі перебудовують застарілі казарми та інші незадіяні у роботі споруди, задля того, щоб військовослужбовець разом із сім’єю мав житло.

Кожен офіцер сам бере участь і контролює будівництво свого помешкання. Усі будинки зведені за новітніми технологіями, мають масштабну житлову площу та індивідуальне опалення. На свій смак військові облаштовують і прибудинкову територію, сучасні ігрові майданчики для дітей, паркінги. А територію навколо дому засаджують деревами та квітами.

Нагадаємо, Держспецтрансслужба будує житло для своїх офіцерів ще з 2006 року - за рахунок бюджетних коштів та власних сил. Відтоді будинки, гуртожитки, казарми будувалися або ж реконструювалися у Дніпропетровську, Конотопі, Чернігові, Харкові, Ужгороді, Чопі, Червонограді та Києві. Загалом за 7 років в експлуатацію здано 20 об’єктів, а житлові умови покращили понад 1000 військовослужбовців.

 
Коментарі (0)