ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоД.Гетьманцев: "Причина повернення країни до довоєнного оподаткування - контрнаступ"

Д.Гетьманцев: "Причина повернення країни до довоєнного оподаткування - контрнаступ"

Очільник фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев повідомив, що з 1 серпня почнеться відновлення податкових перевірок, а також скасування пільг для бізнесу
Очільник фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев повідомив, що з 1 серпня почнеться відновлення податкових перевірок, а також скасування пільг для бізнесу. За його словами, Верховна Рада не встигає скасувати податкові пільги та відновити перевірки для бізнесу з липня з технічних причин, повідомляє "Україна Комунальна".
 
29 травня нардепи у першому читанні проголосували за урядовий законопроєкт №8401, який скасовує "воєнні" пільги для бізнесу. Документ передбачає повернення податкових перевірок, скасування «спрощенки» у 2% та відновлення штрафів за невикористання РРО. Ці пільгові норми нардепи ухвалили ще на початку війни – у березні 2022 року.
 
Повернення до довоєнного оподаткування – вимога МВФ.
 
Прийняття законопроєкту забезпечить виконання меморандуму з МВФ про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022-го (наприкінці березня український уряд і МВФ домовились про чотирирічну програму фінансування на $15,6 млрд) і сприятиме збільшенню податкових надходжень у 2023 році, зазначається у релізі, оприлюдненому на сайті Мінфіну.
 
Інша причина прийняття закону – контрнаступ ЗСУ, заявив очільник профільного комітету Данило Гетманцев.
 

"Потреби на армію зростають, тому повернення до довоєнної системи оподаткування – зрозумілий крок", – зазначив Гетманцев. 

 
Коментарі (0)