ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДіяльність ЦНАПів приведуть до єдиного стандарту

Діяльність ЦНАПів приведуть до єдиного стандарту

Для напрацювання єдиних підходів Мінрегіон створив відповідну робочу групу.

Для напрацювання єдиних підходів Мінрегіон створив відповідну робочу групу.

В Україні будуть впроваджені єдині підходи до надання адміністративних послуг у регіонах. Ці підходи має напрацювати робоча група, засідання якої відбулося під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка і надані відповідні доручення всім задіяним органам.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

«Для запровадження єдиного стандарту діяльності ЦНАПів необхідно об’єднати зусилля, максимально залучити до процесу органи законодавчої та виконавчої влади, і в першу чергу – місцеве самоврядування. Буде створена єдина система, яка визначатиме рекомендації з впровадження якісних адміністративних послуг – підбір персоналу, вибудовування співпраці з бізнесом, розширення переліку послуг тощо», - зазначив Геннадій Зубко.

«Маємо вибудувати роботу так, аби органи місцевого самоврядування отримали готову модель, яка міститиме всі компоненти, для впровадження на своїх територіях», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Основними завданнями робочої групи є опрацювання єдиних стандартів ЦНАП та якості їх обслуговування, розробка та впровадження системи оцінювання діяльності, підготовка типових проектів будівництва нових центрів із залученням міжнародної технічної допомоги, розрахунок мінімальної кількості ЦНАП у кожному регіоні.

А також має бути забезпечено відповідне програмне забезпечення для впровадження електронних послуг і функціонування електронних баз даних. Це сприятиме мінімізації термінів і вартості надання послуг для громадян.

Нагадаємо, до складу робочої групи увійшли представники профільних міністерств: Мінекономрозвитку, Мін’юсту, МВС, Мінфіну, народні депутати, експертні і донорські організації.

 

 
Коментарі (0)