ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Кулеба: "Україна готується до "найжахливішої зими в історії"

Д.Кулеба: "Україна готується до "найжахливішої зими в історії"

Україна готується до «найжахливішої зими в історії», намагаючись захистити свою енергосистему від російських атак. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Україна готується до «найжахливішої зими в історії», намагаючись захистити свою енергосистему від російських атак. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt, пише "Україна Комунальна". 
 
«Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми закриємо очі, якщо не отримаємо Taurus, але отримаємо системи ППО. Ми намагаємося захистити наші електростанції якнайкраще. Але росіяни вчаться. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами», – зазначив Дмитро Кулеба. 
 
За словами міністра, Київ продовжує працювати над тим, аби домогтися все ж «зеленого світла» від Німеччини щодо цих крилатих ракет. За словами Кулеби, Берлін завжди дотримується дуже високих моральних стандартів, але не береться до уваги, який величезний поворот він вже зробив. 
 
Зараз питання щодо відправки Україні Taurus знаходиться на стадії обговорення. Коментуючи те, чому ФРН зволікає з ним, Кулеба заявив, що німецький уряд, ймовірно, потребує більше часу для ухвалення рішення.
 
Нагадаємо, Україна посилено готується до можливих масованих ударів російської армії по енергетиці. Українська влада вважає, що цього разу країна краще підготовлена до атак.
 
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у коментарі FT розповів, що Україна не лише посилює ППО, але й готує так званий “пасивний захист” безпосередньо на місцях. На думку прем’єра, Україна цього року краще підготовлена до обстрілів.
 

“На критичній підстанції електромережі на півночі України споруджено стіну з бетонних блоків для захисту трансформаторів. Габіони або циліндричні клітки, наповнені камінням або піском, можна побачити навколо іншої сусідньої підстанції, місцезнаходження якої неможливо розкрити через правила безпеки під час війни”, – описує видання. 

 
Коментарі (0)