ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДля СЕС і ВЕС у Чорнобильській зоні можуть підвищити зелений тариф

Для СЕС і ВЕС у Чорнобильській зоні можуть підвищити зелений тариф

В уряді пропоную встановити вищі «зелені» тарифи для електростанцій, що працюють на альтернативних джерелах енергії (сонце, вітер), які розташовуються у Чорнобильській зоні

В уряді пропоную встановити вищі «зелені» тарифи для електростанцій, що працюють на альтернативних джерелах енергії (сонце, вітер), які розташовуються у Чорнобильській зоні.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба уряду.

«Якщо південь дає більший прибуток, то тариф там має бути менший. На півночі менша кількість кіловат, ти отримуєш більший тариф. Це європейський підхід до формування тарифу, а не просто фіксація його на рівні 15 (євро-)центів (за кіловат)», — повідомив Зубко.

Він також заявив, що у Чорнобильській зоні існують великі можливості розвивати альтернативну енергетику, адже не потрібно буде будувати лінії електропередачу звідти до місць споживання: такі електромережі вже збудовані, адже колись вони обслуговували ЧАЕС.

Крім цього, в уряді вважають, що Чорнобильська зона може стати привабливою для бізнесу, який не використовує великої кількості працівників, але споживає багато енергії. Зокрема, мова йде про розміщення у зоні відчуження серверів та іншого обладнання, що може працювати дистанційно.

10 липня ввели в експлуатацію новий безпечний конфайнмент, який звели над зруйнованим в 1986 році четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року на 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС насунули новий саркофаг. Робота над насуванням нового саркофагу розпочалася 12 листопада.

Також повідомлялось, що Чорнобильську зону хочуть перетворити на інноваційний майданчик, що вироблятиме альтернативну енергію.

 

 
Коментарі (0)