ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛише для половини українців опалювальний сезон був комфортним - опитування

Лише для половини українців опалювальний сезон був комфортним - опитування

Україна цієї зими грілася як могла, виходячи з регіональних потреб і матеріальних можливостей.

У той час як у розпал минулого опалювального сезону столичною держадміністрацією проводилися тренінги з енергозбереження, інформуючи громадскість про те, що для збереження тепла необхідно закривати скло на ніч короткими шторами і фарбувати батареї в коричневий колір, севастопольці перманентно виказали голові міськдержадміністрації Володимиру Яцубі стурбованість незадовільним опаленням в житлових будинках і незгоду з тарифами.

Тим часом Україна цієї зими грілася  як могла, виходячи з регіональних потреб і матеріальних можливостей. Так, наприклад, в Одеській області на 20 об'єктах бюджетної сфери були встановлені котельні, які для генерації тепла використовували тверде біопаливо та електроенергію, а Волинська область почала практику обігріву лозою. Не обійшлося і без аварій: у Краматорську відновлене опалення буквально розривало остиглі труби в будинках. Через сильні морози по всій Україні були створені спецштаби з обігріву населення...
 
Нагадаємо, за даними Мінрегіону, найбільшим споживачем є населення - громадяни споживають 62,5% всієї виробленої теплової енергії (52,7 млн Гкал).
 
Втім, про підсумки опалювального сезону 2011-2012 рр.. читайте в найближчих матеріалах «У.К.».
 
Тим часом редакція «У.К.» вирішила поцікавитися у своїх читачів, як вони оцінюють минулий опалювальний сезон? Нагадаємо, опитування проходило на сайті з 9 по 14 квітня.
 
Варто відзначити, що майже половина респондентів (39%) залишилася задоволеною опаленням в своїх оселях і стверджують, що в холодний осінньо-зимовий період в їх приміщенні було досить комфортно.
 
Втім,  чверть опитаних (25%) оцінюють опалювальний сезон як задовільний, зазначаючи, що «неприємності» з водою і теплом час від часу траплялися.
 
Думка інших читачів розділилося: одні (18%) майже постійно мерзли, а інші (19%) були в теплі, насолоджуючись «принадами» автономного опалення.
 
 
Ольга Туча
 
Коментарі (0)