ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДля нормального рівня життя в Україні досить отримувати 15 тисяч гривень - Шмигаль

Для нормального рівня життя в Україні досить отримувати 15 тисяч гривень - Шмигаль

Для нормального рівня життя в Україні досить в середньому отримувати 15 тисяч гривень, а пенсії - близько п'яти тисяч. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
Для нормального рівня життя в Україні досить в середньому отримувати 15 тисяч гривень, а пенсії - близько п'яти тисяч.
 
Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю телеканалу Україна 24.
 
«Ми прораховуємо поетапне зростання середньої заробітної плати. Тобто, якщо зараз вона в районі 11 тисяч гривень, в наступному році це може бути 13 тисяч грн, і, відповідно, у 2022 році - до 15 тисяч грн », - зазначив прем'єр.
 
Він же зазначив, що в бюджет на 2021 рік Кабмін закладе на підвищення зарплат і пенсій 159 мільярдів гривень в надії, що частина цих коштів повернеться в бюджет в якості податків.
 
«Не сприймайте це як обіцянку, сприймайте це як ті параметри, куди ми прагнемо», - сказав Шмигаль в ефірі, відповідаючи на питання, скільки грошей українцям буде досить для життя.
 

За його словами, в даному питанні багато залежить від бізнес-середовища, від того, в яких умовах буде перебувати економіка. Але при макропрогнозі, який зробило міністерство економіки, при прогнозованих показниках зростання ВВП, при оптимістичних очікуваннях бізнесу, зазначеної мети щодо підвищення середньої зарплати досягти цілком можливо, вважає глава Кабміну. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
08 Вересня 2020 p. 21:46
Є спостереження, що при досить помірних посадових окладах керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. --------------------------Тому є пропозиція для прем"єр-міністра, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим держкерівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.