ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДля студентських гуртожитків визначили нові правила

Для студентських гуртожитків визначили нові правила

Кабмін затвердив Порядок забезпечення гуртожитками осіб, які здобувають освіту в закладах професійної (професійно-технічного) освіти

Кабмін затвердив Порядок забезпечення гуртожитками осіб, які здобувають освіту в закладах професійної (професійно-технічного) освіти.

Документом визначено уніфіковані правила проживання в гуртожитках закладів професійної (професійно-технічного) освіти, а також питання надання жилої площі, вселення, користування нею та виселення з гуртожитків.

Згідно з Порядком, житлова площа в гуртожитках надається у вигляді:

окремого житлового приміщення для користування однією особою або сім'єю;

койко-місця для проживання одиноких осіб, які не перебувають між собою в сімейних відносинах.

Кімнати не можуть бути менше 6 кв. метрів на одну людину.

Також в гуртожитку повинні бути забезпечені необхідні умови для проживання, самостійної роботи, відпочинку, побуту, фізичної культури, виховної роботи, в тому числі проживання та навчання осіб з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

Відзначимо, що на термін до одного року в гуртожитку можуть бути розміщені члени сім'ї учня, слухача (чоловік або дружина і неповнолітні діти) при наявності в ньому вільних місць за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації навчального закладу (профспілковим представником) (при наявності) .

 

 
Коментарі (0)