ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГДля учасників бойових дій запровадили нові пільги

Для учасників бойових дій запровадили нові пільги

Законодавчо передбачено пільги щодо оплати ЖКГ для учасників бойових дій. Це питання регулюється законом “Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту”.

Українці, які є учасниками бойових дій, отримають пільги на оплату комунальних послуг та палива у 2024 році. Розмір знижки може досягати 100%. Про це повідомляє Пенсійний фонд України (ПФУ).

ПФУ зазначає, що в країні законодавчо передбачено пільги щодо оплати ЖКГ для учасників бойових дій. Це питання регулюється законом “Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту”.

Пільги на комунальні послуги надаються особам, які вже мають статус учасника бойових дій. Тим, хто перебуває у процесі набуття цього статусу, пільги не надаються. Розміри пільг встановлено такі:

  • 75% знижка на оплату житлоплощі (квартплата);
  • 75% знижка на оплату комунальних послуг;
  • 100% знижка на комунальні послуги інвалідам.

Відповідно до законодавства України, площа житла, на яку надається знижка, при розрахунку оплати за опалення становить 21 квадратний метр опалювальної площі на кожного громадянина, який постійно проживає в будинку та має право на пільги, а також додатково 10,5 квадратного метра на сім’ю.

Крім того, для сімей, які складаються лише з непрацездатних громадян, надається 75% знижка на використання газу для опалення житла за подвійною нормативною опалювальною площею (42 квадратні метри на кожного громадянина, який має право на пільги, та 21 квадратний метр на сім’ю).

Учасники бойових дій також мають право на надання житлової площі строком на два роки після постановки на облік. Вони також можуть отримати позички на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт житлових будинків із погашенням за десять років, починаючи з п’ятого року після завершення будівництва.

Крім того, учасникам бойових дій надається пріоритетне право на вступ до житлово-будівельних кооперативів та на позачергове користування послугами зв’язку.

Отримати пільги на комунальні послуги можуть не лише самі учасники бойових дій, а і їхні близькі родичі.

 
Коментарі (0)