ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДля забезпечення громадян доступним житлом Мінрегіон розробляє новий Житловий кодекс

Для забезпечення громадян доступним житлом Мінрегіон розробляє новий Житловий кодекс

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву спільно з Міністерством розвитку громад і територій України розробляють новий Житловий кодекс
Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву спільно з Міністерством розвитку громад і територій України (Мінрегіон) розробляють новий Житловий кодекс.
 
Про це 26 жовтня повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
 
Як уточнили в пресслужбі, Житловий кодекс радянських часів від 1983 года, Концепція державної житлової політики від 1995 року і закон про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду вже не можуть реалізувати конституційне право наших громадян на житло.
 
У Державному фонді нагадують про Женевську хартію ООН:
 
«В Україні давно є актуальним комплексний перегляд законодавства у житловій сфері, адже житлова політика держави повинна бути дієвою. Женевська хартія ООН про стабільне житловому господарстві передбачає, зокрема, забезпечення державою доступу для всіх громадян до достатньої, безпечного і доступного житла».
 

Саме тому, констатують в Держфонді сприяння молодіжному житловому будівництву, Фонд спільно з Мінрегіоном працює над сучасним Житловим кодексом для українців. 

 
Коментарі (0)