ГоловнаПослугиФінансування ЖКГДля чого потрібна довідка про відсутність судимості та як її отримати?

Для чого потрібна довідка про відсутність судимості та як її отримати?

Довідка про відсутність судимості – офіційний документ, який підтверджує, що особа не має або мала судимість на території України або в інших державах, залежно від баз даних, до яких є доступ у відповідних органів

Довідка про відсутність судимості – офіційний документ, який підтверджує, що особа не має або мала судимість на території України або в інших державах, залежно від баз даних, до яких є доступ у відповідних органів. Витяг може бути потрібним у різних ситуаціях:

  • працевлаштування. Деякі роботодавці вимагають витяг про несудимість під час прийняття на роботу, особливо це стосується позицій, що передбачають високий рівень довіри, роботу з дітьми, фінансами або конфіденційною інформацією;
  • вступ до навчальних закладів або при отриманні стипендій за кордоном;
  • оформлення візи або дозволу на проживання в інших країнах;
  • усиновлення, опіка чи піклування над дітьми.

Документ є важливим для участі в тендерах.

 

Довідка про несудимість для тендерів

Для фізичних, так і для юридичних осіб, які бажають брати участь у державних закупівлях, також потрібен витяг про несудимість. Документ підтверджує законослухняність та надійність учасника тендеру.

Наявність документа підвищує довіру замовника до потенційного підрядника, оскільки свідчить про відсутність правопорушень, що можуть вплинути на виконання контрактних зобов'язань.

Витяг може слугувати додатковою конкурентною перевагою, оскільки не всі учасники можуть надати такий документ, що автоматично звужує коло потенційних підрядників.

 

Як отримати?

Процес отримання витягу про відсутність судимості для фізичних осіб майже не відрізняється. Юридичні особи можуть отримати цей документ через представника компанії, який має відповідні повноваження.

Загальний порядок:

  • через органи внутрішніх справ. Звернення подається до місцевого відділення МВС або Центру надання адміністративних послуг з відповідною заявою та комплектом документів;
  • онлайн через портал Дія;
  • безпосередньо в Центрі надання адміністративних послуг.

Необхідні документи: заява на отримання витягу, копія паспорта або ID-картки (для фізичних осіб, довіреність від юридичної особи (для представників компаній), якщо заяву подає представник, ідентифікаційний код.

Юридична компанія ЮКФ надає широкий спектр послуг. Тут можна замовити витяг про несудимість, запрошення, дозвіл на роботу для іноземців, замовити апостиль документів, отримати компетентні консультації.

Досвідчені спеціалісти, оперативність сприяння, високий рівень юридичних послуг – ключові переваги звернення. Документи оформлюються швидко, з усіх законодавчих норм.

 
Коментарі (0)