Спадкування на Кіпрі

Заповіт майна - це делікатне питання, яке багато людей не хочуть вирішувати

Заповіт майна - це делікатне питання, яке багато людей не хочуть вирішувати, але, документи, які ви складаєте щодо своєї смерті, ймовірно, є одними з найбільш важливих фінансових документів, які ви коли-небудь будете робити. Спадкування є критично важливим юридичним питанням, який кожен повинен розглянути.

Кіпрські правила спадкування регулюються:

  • Закон про заповіт і правонаступництво, частина195;
  • Закон про управління майном, частина 189; а також
  • Закон про заповіти (повторний друк) 192.

Кіпрські правила успадкування

Кіпрські правила успадкування будуть застосовуватися до будь-якої людини, яка живе на Кіпрі, і будь-якої людини, що володіє нерухомістю на Кіпрі.

Доміцілій означає більше, ніж просто постійне проживання. Це відноситься до людини, яка живе на Кіпрі і (що вкрай важливо), яка може довести, що він або вона збирається провести залишок своїх днів на Кіпрі.

Податок на спадщину

Якщо на спадщину поширюються кіпрські закони про спадкування, то на Кіпрі не сплачують майнове мито, оскільки податок на спадщину та дарування були скасовані на Кіпрі в 2001 році. З цієї причини він може бути дуже вигідний для осіб, що прибувають з країн, які застосовують великі податки на спадщину. Розглянути питання про те, чи повинні вони встановлювати кіпрське місце проживання, хоча місцевий податок на спадок може як і раніше застосовуватися щодо активів, які перебувають у відповідній країні початкового місця проживання.

Заповіт

Заповіт - це юридичний інструмент, за допомогою якого особа вказує метод, який повинен застосовуватися до управління і розподілу його майна після його смерті. У деяких юрисдикціях, таких як Великобританія, кожна людина (після досягнення певного віку, зазвичай 18 років), яка має здоровий глузд, може висловити бажання визначити, хто успадкує його активи після смерті.

Кіпр - це юрисдикція, в якій будь-яка людина може скласти заповіт, але тільки певні особи можуть скласти заповіт для управління всім своїм майном. Спадкодавець може керувати «одноразовою частиною» свого майна, але певна частина буде проходити відповідно до правил, встановлених законом ( «обов'язкова частина»). Таким чином, законодавство Кіпру захищає членів сім'ї померлого. Однак слід зазначити, що будь-яка визначена особа може використовувати інші методи планування майна (наприклад, дарування подарунків), щоб забезпечити передачу своїх активів відповідно до бажань.

Заповіт - це точні документи, незалежно від того, чи охоплюють вони всю власність або її частину. Існують формальності, яких необхідно дотримуватися (наприклад, щодо свідків, підписи, змісту та реєстрації), щоб документ був дійсним. Саме з цієї причини рекомендується доручити юристу ТОВ «Адвокат в Європі» займатися оформленням Вашої спадщини на Кіпрі.

 
Коментарі (0)